Tipuri de voaluri: ție care ți se potrivește?

Dacă există un accesoriu în ținuta miresei care nu trebuie să lipsească, atunci acela este voalul. După părerea mea, rochia de mireasă și voalul sunt cele care definesc cel mai bine acest eveniment atât de important în viața unei femei. Evident, poți alege să nu porți voal, dar de ce ai face asta? Este singurul moment din viața ta când ai această ocazie și poți să faci o alegere dintr-o mulțime de variante, astfel încât să-l găsești pe acela care ți se potrivește cel mai bine.

Dacă ești nehotărâtă în privința voalului, nu știi încă dacă să optezi pentru unul scurt sau lung, pentru unul brodat sau simplu, vei găsi în cele ce urmează câteva sugestii care sper să îți folosească.

Dacă ești o mireasă clasică și simplă, atunci poți alege un voal mai complex, impodobit, dar pe care să îl poți prinde ușor în păr și, evident, care să nu te incomodeze.

Dacă ai o rochie foarte împodobită, atunci alege un voal simplu, elegant, fără broderii. Riști să fii prea încărcată și chiar lipsită de eleganță.

Sper că găsești utile sugestiile mele și te invit să le comentezi și chiar să adaugi detalii suplimentare dacă e cazul.

#1 Voalul birdcage sau colivie

Dacă ești adepta unei nunți vintage, mai exact dacă te inspiră tendințele anilor ‘20-’70 în materie de vestimentație, decorațiuni, muzică, make-up etc, atunci acest gen de voal este foarte potrivit. Are și avantajul de a putea fi dat jos foarte repede, după ce ai făcut poze sau imediat după ceremonia religioasă. Fii atentă la modelul pe care îl alegi, pentru că unele se așează peste față și e bine să te asiguri că poți clipi cu ușurință, mai ales dacă porți gene false. Acest tip de voal merge foarte bine la miresele cu fața triunghiulară sau în formă de inimă.

#2 Voalul scurt, până la nivelul umerilor

Pentru o nuntă tradițională cu o mireasă clasică, acest model de voal reprezintă o alegere foarte bună. Dacă vrei să atragi privirile asupra detaliilor rochiei de pe spate sau din zona bustului, voalul acesta este perfect. Ajunge până la umeri, chiar îi poate acoperi puțin. Poate fi un voal din mai multe straturi, care se prinde în general în creștetul capului. Primul strat, la biserică, se lasă ușor pe față iar după oficierea slujbei religioase se ridică. Este foarte potrivit mireselor cu fața rotundă sau ovală.

#3 Voalul până la nivelul coatelor

Iată un model de voal care nu crează probleme, se potrivește cu aproape toate rochiile de mireasă și poate fi simplu sau dublu. Poți alege acest model dacă ești o mireasă clasică, simplă, fără pretenții. Este extrem de elegant și ușor de purtat pe toată durata evenimentului. Miresele cu fața triunghiulară sau dreptunghiulară pot asocia acest gen de voal fără probleme.

#4 Voalul până la nivelul palmelor

Iată un model de voal extrem de elegant, care îți aduce un plus de frumusețe și grație și care cu siguranță te va face să te simți minunat. Totuși, ține cont că nu îl vei putea purta pe toată durata evenimentului, mai ales că vei fi permanență îmbrățișată de toți invitații, ca să nu mai zic că trebuie să dansezi și să te simți comod. Miresele cu fața alungită sau pătrată pot opta pentru acest voal.

#5 Voalul stil balet (ajunge până la podea, fără a o atinge)

Acesta este un model care se remarcă prin eleganță, grație, unicitate și frumusețe. Poți fii sigură că nu multe mirese aleg acest model de voal, motiv pentru care, dacă vrei să fii printre cele mai speciale, iată o alegere pe măsură. Are lungimea potrivită, nu atinge podeaua, fiind situat între genunchi și glezne, astfel încât să nu îți creeze probleme în timpul dansului. De aceea i se mai și spune voalul pentru vals. Deci, dacă alegi să dai o notă de romantism acestui eveniment, gândește-te la această variantă de voal. Se potrivește mireselor cu fața alungită sau ovală.

#6 Voalul stil capela (depășește lungimea rochiei cu 15-20 cm)

Foarte elegant, depășind lungimea rochiei cu 15-20 cm, acest voal atinge în mod extrem de delicat pământul. Pentru o nuntă cu decor formal și pentru un model de rochie mai complex, acest voal se potrivește mireselor care își doresc un voal lung, fără trenă. Voalul Capelă este un model clasic, deosebit de romantic, de cele mai multe ori făcut din tul, eventual tivit cu dantelă sau satin. Este voalul care oferă comoditate miresei prin sistemul său de prindere și de ridicare. Și acest model se potrivește foarte bine mireselor cu fața alungită sau ovală.

#7 Voalul stil catedrală (poate ajunge până la 6 metri)

Modelul Meghan Markle, acest voal este unul dintre cele mai lungi și mai fotogenice voaluri, cu o trenă lungă, care încadrează perfect rochia miresei. Emblema mireselor regine, acest voal este recomandat rochiilor de mireasă formale, ample sau lungi. Cu siguranță, momentul în care pășești în altar cu acest voal are un impact vizual unic și te lasă fără grai. Se potrivește foarte bine mireselor cu fața ovală sau în formă de romb.

Foarte posibil, să mai întâlnești câteva denumiri de modele de voaluri precum cele de mai jos:

#8 Voalul Mantilla

Este voalul spaniol, din dantelă, care acoperă de obicei capul, fără a cădea pe frunte. Dă o notă de delicatețe și romantism, poate avea orice lungime, de la nivelul umerilor până la întreaga lungime a rochiei.

#9 Voalul stil Julieta

Este un voal lung, din dantelă sau tul, care se strânge într-o parte și în cealaltă a feței, dând miresei o notă seducătoare și în același timp sofisticată. Acest model a revenit acum la modă, după ce a făcut furori la începutul secolului trecut.

#10 Voalul Dupatta

Acest voal este specific mireselor indiene. Este un voal clasic lung, care acoperă capul și/sau umerii miresei. Acest stil voal este realizat din dantelă si este foarte colorat.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Comments

0 comments

Responsabilitățile părinților la nuntă

Sugestii și idei pentru transportul mirilor în ziua nunții